x
DWB Internet heet nu Webbureau Holland

Ondersteuning Drupal 6 definitief vervallen
Gepost op 24 februari 2016

Vandaag, 24 februari 2016, bereikt Drupal 6 de end-of-life status. Dit betekent dat de ondersteuning voor deze Drupal versie definitief is vervallen.

Dit gebeurt zoals gepland in Drupal's nieuwe release cycle plan 3 maanden nadat in november 2015 Drupal 8.0.0 verscheen. Traditioneel ondersteunt Drupal de huidige en de voorlaatste major versie.

Wat betekent dit in de praktijk?

Er worden door drupal.org niet langer Drupal 6 updates uitgebracht. Dit betekent dat bugs die in de toekomst aan het licht komen niet worden opgelost.

Daarnaast stopt het Drupal security team met het onderzoeken, monitoren en melden van veiligheids issues in Drupal 6. Dit natuurlijk om de volle aandacht te kunnen richten op Drupal 7 en Drupal 8.

Er worden geen veiligheids updates meer uitgebracht.

Onze websites draaien op Drupal 6, wat nu?

Ten eerste: geen paniek! Het vervallen van de ondersteuning voor Drupal 6 zal natuurlijk niet betekenen dat uw site vanaf vandaag direct wordt getroffen door veiligheidsproblemen en bugs.

Wel adviseren wij om niet te lang door te gaan met een niet-ondersteunde Drupal versie en om de upgrade naar Drupal 7 of 8 op korte termijn te gaan plannen. Tenslotte zullen zich vroeger of later veiligheids issues gaan voordoen rond Drupal 6.

Actuele minor versie

Zorg er op de korte termijn in elk geval voor dat uw Drupal 6 website of applicatie is ge-update naar de meest recente Drupal 6 minor versie. Dat is versie 6.38. Voor Drupal 6 is dit de meest veilige en bug-vrije versie.

Waar kan ik me laten adviseren over Drupal updates en upgrades?

Webbureau Holland heeft 10 jaar ervaring met het ontwikkelen op het Drupal platform. En zoals u van ons mag verwachten zijn wij volledig op de hoogte van alle ins-en-outs rond Drupal 6, 7 en 8.

Heeft u vrijblijvend advies nodig over een project in wording of denkt u over het updaten of upgraden van een bestaand project? Neem gerust eens contact op via contact@webbureauholland.nl of +31(0)640221185. 

We staan u graag te woord!